Nuffnang Ads

Pages

Sunday, August 26, 2012

Detik-detik bermulanya suatu HOLIDAYYYY!!!




           Holiday suatu kemestian bg femili wakdin neh..tiap2 tahun misti kena g holiday mane2 jugak biarpun dekat resort PCB sekalipom.. xpom pergi tido weekend kt renaissance hotel tuh tepi billion kb..bosan2 tido kt umh sekali sekala g tdo hotel.. (xde keje lah neh)..tp best jugak tau...semestinya patut cuba!!!!!

         Baru kali ni ada mood nk update blog fasal holiday sebab holiday kali ni ak kena berhempas pulas cket sebelum dpt menjejak kan kaki kt CHINA...yess..kitaorg nk pergi china..hoho (citer da basi br nk update)..kitaowg akn pergi ke salah sebuah bahagian china tu iaitu tianjin dan seterusnya ke beijing.


masa ni sebelum subuh..da sampai sebab flight awal pagi..ngantoppp..zzzz
          Berbalik pada cerita ''berhempas pulas'' td,,biasalah nama pom student so kena struggle dulu sebab qie pergi pn masa tengah stady week. Orang lain sibuk ngah mengadap buku, jd ulat buku, juling mata2 tgk buku. qie lak g bersuka ria, bergalopss, bersopim dan perkara2 yang antonim dengannya.


sudah subuh..semua bergegas nak solat..qie lak rasa lapar..hoho
         Perkara yg paling menyayat hati, qie terpaksa merayu2 dgn pensyarah supaya mempercepatkan atau melambatkan segala test dan kuiz cz qie terpaksa kena ponteng kuliah sehari. kebetolan dalam ms sehari planning nk memontengkan diri tu ada test la pulak..bukan SATU tp DUA test oiiiii...mampus la kali ni... mmg azab giler...dua2 subjek susah tahap LEVEL akhir..huu.. ni la org ckp kesedihan dalam kegembiraan...mcm ni la rasa perasaan dia...tp qie lebih GUMBIRA sedih... 



belakang tu ada surau...solat dulu..ramai sgt org..bersesak2 nk solat..semua kena cepat

NO CAMERA OKEYYY!!!...xkisahla..semua mood2 gambr skrang neh..

        Misi qie adalah utk memujuk dua org lec neh..sorg lec setel..sorg lec lagi saje nk bg qie tension dulu..punyalah susah lec ni nk bg jwb test lambat cket,,2 3 kali g jumpe lec ni.mcm2 usaha da buat tetap xbg, dia suh buat pilihan nk jwb test @ g holiday..lau g holiday dia bg kosong markah..akhirnya qie redha jelah 15% test tu..kosong pon kosong lah (nk jd najwa latif lak) last2 ms hari nk pergi dia bg qie jwb after balik..hoooreyy ..suka hati tp dalam hati *ape yg qie nk jwb nanti???*subjek yg paling qie xtau jwb..(sbb tu xkisah sgt kot xg jwb test)cisss!!..lau lec baca blog sy ni,,maafkan sy..(tau pom takut,huu)     
    

ma,umi n papa..eh,,mane la seat neh..???..(jumpe je sebenarnya)

       Kalau xnk gagal, xnk repeat sebagai student kita tahu2 lah nk buat ape kan.. qie percaya setiap org ada cara pembelajarannya yg tersendiri..masalahnya samaada kita nak atau xnk je..rajin atau malas.. itu je sifir dia..


ma n papa mencari tempat duduk..sebab diaowg duduk sebelah menyebelah..

          Akhirnya tiba masa utk berangkat ke Benhai airport,Tianjin.. Flight berlepas pada pukul 8.00 pagi dan tiba 6jam kemudiannya... bermula lah episod perjalanan ke sana....To be continued~~~  (aikss,,drama berepisod jugak ke neh??)..hampeh!..=P      
  

2 comments:

  1. bules faa...jom ah kita pakat g ramai2 nga genge2 kitow...=)

    ReplyDelete